6 Eylül 2012 Perşembe

Kirpi Pasta


Malzemeler

Kek İçin
•    5 yumurta
•    5 küçük kahve fincanı un
•    5 küçük kahve fincanı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    3 yemek kaşığı kakao
•    1 paket kabartma tozu
Çikolata Kaplaması İçin
•    4 yemek kaşığı kakao
•    2 paket sütlü çikolata
•    ½ çay bardağı su
Üzeri için
•    Bitter pul küvertür çikolata
•    Çikolatalı drajeler

Yapılışı

1.   Yumurta, un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.
2.   İki ayrı yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
3.   Hazırladığınız kek hamurunu iki kalıbada eşit miktarda paylaştırın.
4.   180 C’ye ayarlı fırında pişirip soğumaya bırakın.
5.   Soğuduktan sonra kalıblardan çıkarın. 
6.   Birini oval şekilde diğerini üçgen şeklinde düzgünce kesin.
7.   Oval parça gövde, üçgen parçayı yüz olacak şekilde ayarlayın.
8.   Çikolataları bir kaseye alın.
9.   Sıcak su dolu bir kabın içine kaseyle birlikte koyarak eritin.
10. Kakao ve ½ çay bardağı su ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakılır.
11. Ilıyan sosu keklerin üzerine sürün. 
12. Kürvertür çikolatalarıda tüylerini oluşturacak şekilde kekin üzerine saplayın.
13. Çikolatalı drajerlerden de göz ve burun yapın.
14. Soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder