6 Eylül 2012 Perşembe

Hastalara Özel Çorba

Hasta Çorbası
Malzemeler:

•    1 adet havuç 
•    1/2 diş sarımsak 
•    2 çay bardağı tel şehriye
•    1 çay bardağı sıvı yağ
•    1 çay bardağı yoğurt 
•    1 tutam kuru nane 
•    2 kaşık un 
•    5 bardak su
Yapılışı
 Tencereye sıvı yağ konur, ardından havuçlar tencereye rendelenir, kavrulur, üzerine un dökülür, un kavrulduktan sonra su konur, su kaynayınca tel şehriye konur, ara sıra karıştırılır, şehriyeler kaynarken sarımsak atılır. Şehriyeler pişince ocaktan alınır. Bir kapta yoğurt ve nane çırpılır. Tencerenin içine atılır, sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder