**KAYSERİ
MANTISI**
MALZEME:
MALZEME:
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı kadar su
- Tuz
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- 250-300 gram kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet kadar maydanoz
- Nane kuru veya taze
- Tuz,Karabiber,Pul biber
YOĞURTLU
SOS İÇİN:
- Yoğurt
- Sarmısak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul yada toz biber
YAPILIŞI:Kıymamızı bir kaba alıp incecik
kıydığımız soğanlarımızı ilave edelim..Çok ince kıyamıyorsanız rondodan
geçirin.İnce kıydığımız maydanoz ve naneyle birllikte
karıştıralım..baharatlarımızı ilave edip güzelce birbirine yedirelim..Yumurta su
ve tuzumuzu yoğurma kabına alalım.Unumuzu yavaş yavaş ilave edip orta
yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım..Çok sert olursa
açamayız..Hamurumuzu açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın. 2 veya 3 bezeye
ayırın.Çok ince olmayacak şekilde açın.Çok ince açarsanız pişince erir
mantılarınız..açtığınız hamuru minik kareler şeklinde kesin.ortalarına
hazırladığınız kıymalı harçtan minik minik koyun..onları minik bohça şeklinde
kapatın.. Derin bir tencereye makarna haşlayacak kadar su koyun..Bir tatlı
kaşığı kadar tuz ekleyin..Bir yemek kaşığıda yağ eklerseniz mantılarınız
haşlanırken birbirine yapışmaz.Su kaynayınca mantıları içine atın bir kez
karıştırın.mantılar suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.Pişen
mantılarınızı süzün içinde biraz su kalabilir..sarmısaklarınızı ezip yoğurtala
karıştırın.Tabağa aldığınız mantıların üzerine gezdirin..Bir tavada yağı ve
biberi kızdırıp mantıların üzerine gezdirin..AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder