6 Eylül 2012 Perşembe

Kremalı Tavuk Çorbası


Kremalı Tavuk Çorbası

Malzemeler:
•    300 gr. doğranmış tavukgöğsü
•    8 su bardağı tavuk suyu
•    1 çorba kaşığı margarin
•    2 kahve fincanı un
•    70 gr. çiğ krema
•    1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
1.    Bir tencereye yağı ilave edin ve unu ekleyip un sarı bir renk alana kadar kavurun. 
2.    Kavrulan una tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kaynatın.
3.    Sonrasında kremayı ilave ederek 15- 20 dakika daha kaynatın.
4.    Çorbayı ocaktan alıp ayrı bir tencereye süzün.
5.    Son olarak tenceremize (haşlanmış ve didiklenmiş)tavuk etlerini ekleyip karıştırın sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder