6 Eylül 2012 Perşembe
Karnabahar Çorbası
Malzemeler:
• 1 adet karnabahar
• 1 lt süt
• 300 ml krema
• Tuz, muskat
Yapılışı:
1. Karnabaharları yeşil yapraklarından ayırıp fazla küçültmeden parçalara ayırın.
2. Geniş bir tencereye karnabaharı ilave sonrasında 3/2 süt ilave edin geri kalanına ise kremayı ilave edin.
3. muskat, tuz, biber ilave edip yağlı kâğıttan tencerenin büyüklüğüne göre kağıdı kesip içine elinizle bastırarak koyun.(bu karnabaharların kararmaması ve iyice pişmesi için).
4. Ardından kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, sonra kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirin.
5. Karnabahar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve süzün karnabaharın süzdüğünüz süt suyunu dökmeyin daha sonra kıvam vermek için kullanabilirsiniz karnabaharları mutfak robotunda çekmek için boşaltın püre haline getirin.
6. Çorbanız katı olacaktır süzmüş olduğunuz sütle kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
7. Servis tabağına alıp biraz muskat rendeleyerek servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder