<!--[if gte mso 10]>
Malzemeler:
• 500 gr brokoli (orta boy bir tane)
• 1 Adet büyük boy patates
• 1 Adet büyük boy havuç
• 1 Adet büyük boy soğan
• 1 Çay kaşığı nane
• 1 Çay kaşığı kekik
• 1 Çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
• Tuz, sıvıyağ
Yapılışı:
1. Brokoliyi çiçeklerine ayırın ve bir süre sirkeli suda bekletin veya diğer arındırıcılar ile temizleyin. Soğanı yarım ay şeklinde, çok inceltmeden doğrayın.
2. Tencereye 3-4 kaşık yağ ilave edin ve yağ ısınınca soğanları ekleyerek, soğanlar kavurun. Karamelize olan soğanlara yıkayıp süzdüğünüz brokolileri ilave edin ve bir miktar kavurun.
3. İnce, ince doğradığınız havuçları ve patatesleri ekleyip bir süre daha kavurun. sırasıyla baharatları ilave edin. Üzerine yaklaşık bir litre kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın, (düdüklü kullanırsanız yaklaşık 6-7 dk kadar pişirmeniz yeterlidir).pişen brokolileri blender’den geçirin ve tencereye alarak tuzunu ilave edip 10 dk kadar kaynatın. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
4. Sıcak olarak servis yapın.Havuç rendeleyip üzerine serpebilirisiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder