6 Eylül 2012 Perşembe
Soğan Çorbası (Fransız Usulü)
Malzemeler:
• 4 adet soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 su bardağı et suyu
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 adet defneyaprağı
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Soğanları soyup ortadan ikiye bölün ve ay şeklinde doğrayın.
2. Zeytinyağını tencereye ilave edip soğanların rengi kahverengi olana kadar kavurun.
3. Ardından unu ilave edip 5-6 dk daha kavurun ve et suyunu sırasıyla baharatları ilave edip karıştırın 15 dk pişirin.
4. Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyebilirisiniz veya ekmekleri dilimleyip(ekmek dilimlerinin küçüklerinden) üzerine kaşar eritip çorbanıza ilave edip servi yapabilirisiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder