6 Eylül 2012 Perşembe

Soğan Çorbası (Fransız Usulü)

Fransız Usulü Soğan Çorbası
Malzemeler:
•    4 adet soğan
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    4 su bardağı et suyu
•    1 yemek kaşığı un
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    1 adet defneyaprağı
•    Tuz, karabiber

Yapılışı:
1.    Soğanları soyup ortadan ikiye bölün ve ay şeklinde doğrayın.
2.    Zeytinyağını tencereye ilave edip soğanların rengi kahverengi olana kadar kavurun.
3.    Ardından unu ilave edip 5-6 dk daha kavurun ve et suyunu sırasıyla baharatları ilave edip karıştırın 15 dk pişirin.
4.    Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyebilirisiniz veya ekmekleri dilimleyip(ekmek dilimlerinin küçüklerinden) üzerine kaşar eritip çorbanıza ilave edip servi yapabilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder