Malzemeler
• 6 adet limon• 2 su bardagi seker
• 5 su bardagi su
Yapilisi
1. Limonlarin kabugu rendenin ince tarafiyla rendeleyin. Kabuklari sekerle iyice ovun.2. Limonlarin suyunu sıkın.
3. Kalan posali kabuklari sekerin icine atin. Bu kabuklari da iyice ovun.
4. Limon suyu ve su koyup seker eriyinceye kadar iyice karistirin.
5. Dolapta bir saat bu sekilde bekletin.
6. Tel suzgec ile surahiye suzun.
7. Buz ve bir adet nane yapragi ile servis yapin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Kabuklari rendelerken beyaz kismin rendelenmemesine dikkat edin. Beyaz kisim limonatanizi aci yapacaktir.
• Suzme islemi sirasinda kabuklar iyice sikilmalidir.
• Damak tadiniza gore seker azaltilip arttirilabilir.
• Degisik meyveleri buz kaliplarinda dondurup, limonatinizi bu buz kaliplari ile servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder