7 Eylül 2012 Cuma

Zencefilli Limonata


Malzemeler

•  5 limon
•  10 corba kasigi toz seker (yada 6 yemek kasigi bal)
•  1 kup seker kadar taze zencefil
•  1 su bardagi sicak su + 5 su bardagi su
•  3-4 dal taze nane

Yapilisi

1.    Limonu yikayin ve kabuklarini rendenin ince kismi ile rendeleyin.
2.    Zencefili soyun ve rendeleyin.
3.    Limon kabuklari, rendelenmis zencefil ve taze naneleri seker ile birlikte ovun. (Yada bal ile karistirin.)
4.    1 bardak sicak su ekleyip seker eriyene kadar karistirin.
5.    Kabuklarini aldiginiz limonlarin suyunu sikip karisimin uzerine dokun.
6.    10-15 dakika bekletip seker tamamen eridikten sonra kalan suyu ekleyin.
7.     Temiz bir tulbent ya da suzgecten gecirip sogutun.
8.    Bardaklara bolca buz doldurun, icine 1 adet nane yapragi, 1 dilim limon ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kabuklari rendelerken beyaz kismin rendelenmemesine dikkat edin. Beyaz kisim limonatanizi aci yapacaktir.
•    Suzme islemi sirasinda kabuklar iyice sikilmalidir.
•    Damak tadiniza gore seker azaltilip arttirilabilir.
•    Degisik meyveleri buz kaliplarinda dondurup, limonatinizi bu buz kaliplari ile servis edebilirsiniz.
•    Bardaginizin agiz kismina seker koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder