7 Eylül 2012 Cuma

İce Tea Şeftali


Malzemeler

•    4 adet seftali (blendirdan gecirilmis) yada 1 lt seftali nektari
•    3 su bardagi demli siyah cay
•    ¾ su bardagi toz seker
•    1 limon suyu
•    1 seftali (dilimlenmis)
•    Buz

Yapilisi

1.    4 adet seftalinin kabuklarini soyup, cekirdelerini cikarin ve blendirdan gecirip suzun.
2.    Demlenmis ve sogumus caya blendirdan gecirdiginiz seftalileri yada seftali nektarini ekleyin
3.    Seker ve limon suyunu ilave edip, seker eriyinceye kadar karistirin.
4.    1 adet seftaliyi yikayip kabuklarini soymadan ince ince dilimleyin ve bardaklara paylastirin.
5.    Cayi uzerlerine doldurup buz ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Cayin cok koyu ve yogun aromali olmasindan hoslanmiyorsaniz, kendi damak zevkinize gore su ilave ederek sekerini ve cayin demini ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder