Malzemeler
• 1 cay bardagi toz seker• 2 su bardagi su
• 1 su bardagi kiyilmis nane
• 6 su bardagi demli cay
• 1 limon
• Buz
Yapilisi
1. Seker ve 1 bardak suyu bir tencerede kaynatip, oda sicakliginda sogumaya birakin.2. Naneleri 1 su bardagi kaynayan suya atip, 3-4 dakika bekletin ve suzun.
3. Surup ve naneli suyu karistirip buzdolabinda 1 saat bekletin.
4. Demli caya naneli surubu ekleyin. Limonlari ince ince dilimleyip icine atin.
5. Buz ve nane yapraklari ile susleyerek servis yapin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Ben cayi 3 su bardagi su ve 3 Lipton demlik poseti ile demliyorum. Cayin cok koyu ve aci olmasindan hoslanmiyorum. Siz kendi damak zevkinize gore su ilave ederek sekerini ve cayin demini ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder