6 Eylül 2012 Perşembe
Minestrone Çorbası
Malzemeler
• 2 adet patates
• 2 adet havuç
• 2 adet kereviz sapı
• 2 adet soğan
• 4 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 su bardağı su
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 su bardağı haşlanmış barbunya
• 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
• 1 kahve fincanı arpa şehriye
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş pamesan peyniri
• Karabiber
• Kırmızı toz biber
• Nane
Yapılışı
1. Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Aynı zamanda Kereviz sapları ve soğanları temizleyip küçük doğradıktan sonra sarımsakları soyup ezin.
2. Su, domates püresi ve zeytinyağını tencereye alıp orta ateşte pişirin.
3. Patates, havuç, kereviz sapları ve soğanı ekleyip kısık ateşte 30-35 dk. pişirin.
4. Haşlanmış olan barbunya ve arpa şehriyeyi kaynamakta olan karışıma ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
5. Karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi kaynamakta olan çorbaya ekleyip tencereyi ocaktan indirin.
6. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder