6 Eylül 2012 Perşembe

Pesto Soslu Sebze Çorbası

Pesto Soslu Sebze Çorbası
Malzemeler
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 diş sarımsak
•    2 adet kereviz sapı
•    1 adet havuç
•    1 adet kabak
•    2 adet domates
•    1 adet patates
•    6 kahve fincanı su
•    ¼ demet fesleğen
•    1 kahve fincanı ince doğranmış ıspanak
Pesto Sos İçin:
•    4 diş sarımsak
•    2 demet taze fesleğen
•    3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
•    ½ su bardağı zeytinyağı
•    ½ çay kaşığı tuz
Yapılışı 
1.    Tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
2.    Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurup, küp doğranmış kereviz sapı, havuç ve kabağı ekleyin.
3.    5 dk. kavurduktan sonra domatesi de ilave ederek 3 dk. daha kavurun.
4.    Suyu ekleyip 30 dk. pişirin ve patatesi de ekleyerek 15 dk. daha pişirin.
5.    Sos için gereken tüm malzemeyi mutfak robotunda püre haline getirin.
6.    Çorbayı ocaktan alıp sıcakken ıspanağı ve fesleğeni ekleyin.
7.    Üzerine pesto sos gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder