6 Eylül 2012 Perşembe

Makarna Çorbası

Makarna Çorbası
Malzemeler
•    1 baş soğan
•    2 orta boy patates
•    2 avuç makarna
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    3,5 su bardağı et suyu
•    Tuz
Yapılışı
1.   Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. 
2.   Sıvıyağ tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
3.   Patatesleri küp şeklinde doğrayıp soğanlara ilave edin.
4.   Patatesler de kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
5.   Üzerine et suyunu ekleyin ve patatesler yumuşayınca makarnayı ekleyin.
6.   Tuzla tatlandırdıktan sonra makarnalar pişene kadar bekleyin.
7.   Makarnalarda piştikten sonra çorbayı kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder