6 Eylül 2012 Perşembe

Humus Çorbası

Humus Çorbası
Malzemeler
•    2 su bardağı haşlanmış nohut
•    6 su bardağı su
•    5 diş sarımsak
•    1 adet soğan
•    1 adet kereviz
•    1 adet havuç
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 yemek kaşığı un
•    1 adet defne yaprağı
•    2 adet limonun suyu
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz, karabiber
Yapılışı 
1.    Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.
2.    Tencereye ay çiçeği yağı ve tereyağını alıp küp doğranmış soğanı soteleyin.
3.    Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin.
4.    Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dk. daha kavurun.
5.    Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin.
6.    Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohudu ilave edin.
7.    Defne yaprağı ve baharatları ekleyip limon suyunu sıkın. Daha sonra defne yaprağını çıkararak blenderden geçirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder