6 Eylül 2012 Perşembe

Nohutlu Yayla Çorbası

Nohutlu Yayla Çorbası
Malzemeler
•    1 su bardağı haşlanmış nohut
•    1 adet yumurta
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 çay kaşığı pulbiber
•    4 su bardağı su
•    2 yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz
Yapılışı
1.   Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kaba alın ve mikserle çırpın.
2.   Bu karışımı bir tencereye alın suyu ve nohutu ilave edin.
3.   Tuzu serptikten sonra iyice karıştırın.
4.   Kısık ateşte koyu bir kıvama geliceye kadar pişirin.
5.   Tereyağını tavada eritin ve kırmızı pulbiberi ilave edip hafif kavurun.
6.   Hazırladığınız çorbayı kaselere palaştırdıktan sonra kırmızı pulbiberli karışımı üzerlerine paylaştırın.
7.   Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder