Malzemeler
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı un
• 1 bütün tavuk
• 6 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• Tuz
• Karabiber
Terbiye İçin
• 1 adet limonun suyu
• 1 adet yumurta
Yapılışı
1. Tavuğu yıkayın ve tencereye alın.
2. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip haşlayın.
3. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırarak didikleyin.
4. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın ve unu bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekledikten sonra karıştırarak pişirin.
6. Çorba koyulaştığında tavuk etlerini içerisine ilave edin.
7. Sarımsakları ezin tuz, karabiberi ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
8. Ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın.
9. Çorbadan azar azar alarak yumurtalı karışımı ısıtın ve çorbaya ekleyin.
10. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerine pulbiberli sos dökerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder