Malzemeler:
• 6 adet soğan• 7 adet domates
• 500 ml tavuk ve ya sebze suyu
• 3 diş sarımsak (ezilmiş)
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı pul biber
• Zeytinyağı, tuz, karabiber
• 4 adet tost ekmeği
Yapılışı:
1. Soğanları soyup yıkayın ardından tel tel doğrayın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 40 dk pişirin.(tencerenin kapağını kapalı tutun)2. Domatesleri yıkayın ikiye bölün.
3. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın domatesleri.
4. Kabukları aşağıda kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.
5. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.
6. Fırından çıkardığınız domatesleri kaşık yardımıyla içlerini boşaltın ayrı bir kaba.
7. Ocakta pişen soğanların içine ilave edin.
8. Ardından sırasıyla baharatlarını ve tavuk suyu ilave edin ve 15 dk pişirin.
9. Tost ekmeklerinin sert kısımlarını kesin, kalan kısmını küp şeklinde doğrayın.
10. Tavaya zeytinyağı ilave edin ve doğranan tost ekmeklerini pembeleşene kadar kızartın.
11. Çorbayı servis kâsesine alın ve tost ekmekleri ilave ederek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder