6 Eylül 2012 Perşembe
Krutonlu Balkabağı Çorbası
Malzemeler:
• 1 kg ayıklanmış balkabağı
• 1 adet pırasanın beyaz bölümü
• 1 adet patates
• 50 gr tereyağı
• ½ çay kaşığı muskat
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
• 3 ölçü bardağında süt (450 ml )
• 3 ölçü bardağında sebze suyu ve ya tavuk suyu
• 1 adet yayla ekmeği
• 1 adet (orta boy) sert ekmek
Yapılışı:
1. Pırasayı temizleyip yıkadıktan sonra beyaz kısmını jülyen doğrayın, ardından balkabağı ve patatesleri kuşbaşı doğrayın.
2. Sebze ve ya tavuk suyunu hazırlayın, süt ilave ed,n ve sıcak tutun.
3. Geniş bir tencereye tereyağını ilave edip pırasayı2-3 dk soteleyip ardından patates ve balkabaklarını ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
4. Sonrasında hazılanan sütlü karışımı ve baharatları ilave edin.
5. Kapağını kapatıp 20-25 dk sebzeler yumuşayana kadar pişirin.(orta ateşte).
6. Ardından mikser de ezin.
7. Ekmeğin üst kısmından ince bir tabaka halinde kesin içini çıkartıp fırınlayın.
8. Fırından çıkardığınız ekmeğin içine çorbanızı ilave edip servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet Olsun.
Elif Edes Tapan.
Not: Ekmekle farklı bir şıklık katacaktır dilerseniz çorbanızı kâselere alıp yayla ekmeğini dilim dilim kesip fırınladıktan sonra yanında servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder