Bayat ekmekleriniz değerlendirmek ve lezzetli hale getirip mükemmel tatlar elde edebileceğiniz bir tarif.
Malzemeler:
• 1 adet bayat ekmek
• 1 adet soğan
• 50 gr tereyağı
• 1 tablet et suyu
• 1,5 ltd sıcak su
• Tuz, karabiber
• 1 adet muskat
• 1 adet orta boy sert ekmek
Yapılışı:
1. Bayat ekmeklerinizi dilimleyip küp şeklinde doğrayın.
2. Kaynar suyu tencereye alıp et bulyonu içine atıp karıştırın.
3. Muskatı rendeleyin.
4. Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağını geniş bir tencereye alıp eridikten sonra soğanı kavurun.
5. Ardından ekmekleri içine ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin ve et bulyonu ekleyin.
6. Sırasıyla baharatları ilave edip karıştırarak 5 dk pişirin.
7. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
8. Blendır yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirene kadar çırpın.
9. Orta boy ekmeğinizin baş kısmını kesin iç ekmeğini çıkartıp fırınlayın.
10. Fırından çıkardığınız ekmeğinizin içine çorbanızı ilave edip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder