Malzemeler:
• 2 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 tatlı kaşığı zencefil
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı muskat
• Tuz, karabiber
• 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğarayın.
2. Tencereye zeytinyağı ekleyip soğanları soteleyin.
3. Ardından havuç ve patatesi ekleyerek kavurun.
4. Sonrasında suyu ilave edin sırasıyla baharatları ekleyip tuzunu ayarlayın.
5. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
6. Sebzeler yumuşayınca mufak robotu yardımıyla çorbanızı pürüssüz bir hale getirip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder