Muhteşem görüntüsü dışında tadı damaklarda kalacak bir lezzette zencefilli tavuk çorbası.
Malzemeler:
• 1 adet tavukgöğsü
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 adet taze soğan
• 1 adet kereviz sapı
• 1 adet kabak
• 1 tatlı kaşığı fesleğen
• 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Tavukgöğsü, kereviz sapı, soğan ve kabağı küğ şeklinde doğrayın.
2. Ardından zeytinyağında kabakları soteleyin, kereviz sapı, tuz, karabiber, tavukgöğsünü ekleyip harmanlayın.
3. Sonrasında sıcak suyu ilave edip tavuk pişene kadar kaynatın.
4. Çorbanız hazır hale geldikten sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip ayarlayın ve servis tabağına alın, doğranmış fesleğen veya rendelenmiş limon kabuğu ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder