Malzemeler
• 2 hamburger ekmeği
• 2 yemek kaşığı galeta unu
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 2 dal taze soğan
• 350 gr somon fileto
• ½ çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
• ½ limonun suyu
• 1 soğan
• 1 domates
• Roka
• Tuz
Kızartmak İçin
• 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Bulamak İçin
• 1 su bardağı galeta unu
Yapılışı
1. Somon balığını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Balığın kılçıklarını ayıklayın ve mutfak robotunda püre haline getirin.
3. Üzerine galeta unu, maydanoz, limon suyu, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın.
4. Taze soğanları temizleyip ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
5. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında 25 dakika bekletin.
6. Bekleme süresinden sonra karışımdan iki yuvarlak yassı köfte yapın.
7. Galeta ununa bulayın.
8. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp hazırladığınız bu köfteleri önlü arkalı olarak kızartın.
9. Soğanın kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın.
10. Domatesi yuvarlak kesin.
11. Hamburger ekmeklerinin arasına somon köftesini, rokayı, domates ve soğan dilimlerini yerleştirip servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder