6 Eylül 2012 Perşembe
Yer Elması Çorbası
Malzemeler
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet havuç
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 750 gr yer elması
• 1/3 su bardağı kırmızı mercimek
• 1,5 litre kaynamış su
• ½ adet limon
• Tuz
Yapılışı
1. Yer elmalarını soyun ve limonlu suda bekletin.
2. Kuru soğanı ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.
3. Zeytinyağını tavada ısıtın havuç ve soğanları ekleyip kavurun.
4. Yer elmalarını küp şeklinde doğrayın ve soğanalrın üzerine ekleyin.
5. Mercimeği yıkayın tencere ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırın.
6. Üzerine kaynamış suyu ekleyin ve mercimekler ezilene kadar pişirin.
7. Piştikten sonra blendardan geçirin.
8. Kıvamı koyu gelirse biraz daha su ilave din.
9. Tuzunu ekleyip tatlandırın ve ocaktan alın.
10. Üzerini yeşilliklerle süsleyerek limon suyu eşliğinde servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder