6 Eylül 2012 Perşembe
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
• 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
• 3 çorba kaşığı pirinç
• 3 çorba kaşığı bulgur
• 1 adet soğan
• 3 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı salça
• 3 çorba kaşığı tel şehriye
• Su
• Tereyağı
• Sıvıyağ
• Nane
• MAGGİ et suyu tablet
Yapılışı
Mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sote edilir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre karıştırdıktan sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir. Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder