6 Eylül 2012 Perşembe

Tavuklu Şehriye Çorbası

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası
Malzemeler
•    2 tavuk bageti
•    4 çorba kaşığı tel şehriye
•    1 tane domates
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    1 tutam kurutulmuş fesleğen
•    4 su bardağı su 
•    1 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için:
•    2 çorba kaşığı yoğurt
•    1 çorba kaşığı un
•    1 yumurta
•    ½  su bardağı sıcak su
Yapılışı 
1.    2 adet tavuk bagetini haşlayıp, elimizle didiklediğimiz tavuk etlerini ince bir şekilde doğrayın.
2.    Tencereye alıp, tereyağı, su ve tavuk suyunu şehriyeyi de ilave ederek, şehriyeler pişene kadar haşlayın.
3.    Çorbanın terbiyesi için bir kâsede yumurtayı çırpıp ardından 1 çorba kaşığı unu ve yoğurdu ilave edin.
4.    Üzerine bir miktar sıcak su ve tuz ilave edip devamlı karıştırın.
5.    Terbiyeyi de tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
6.    1 adet domatesi küp küp doğrayarak ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. 
7.    Üzerine ince kıyılmış yada kuru fesleğen ilave edip isterseniz tereyağlı sos ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder