6 Eylül 2012 Perşembe
Sütlü Enginar Çorbası
Malzemeler
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 5 adet enginar
• 1 adet soğan
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limonun suyu
• 4 su bardağı et suyu
• Tuz
Üzeri İçin
• 125 gr krema
Yapılışı
1. Enginarların yapraklarını temizleyin ve limonlu suda haşlayın.
2. Soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğan ve havuçları bu yağda kavurun.
4. Patatesi de küp şeklinde doğrayıp üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
5. Haşlanmış enginarlarıda süzdükten sonra küp şeklinde doğrayıp tavaya ilave edip 1-2 hepsini bir 1-2 dakika daha kavurun.
6. Et suyunu ve sütü ekleyin kaynayınca çorbayı blendırdan geçirin.
7. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alın.
8. Üzerini kremayla süsleyerek sıcak olarak servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder