6 Eylül 2012 Perşembe

Zencefilli Patates Çorbası

Zencefilli Patates Çorbası
Malzemeler:
•    1 kg patates
•    1 adet havuç
•    1 adet pırasanın beyaz kısmı
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 dilim zencefil
•    6 bardak tavuk suyu
•    1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
•    1 yemek kaşığı yoğurt
•    1 yemek kaşığı krema
•    Tuz

Yapılışı:
1.    Patates ve havuç’u yıkayıp temizleyin küp küp doğrayın.
2.    Pırasayı ince ince doğrayın.
3.    Geniş bir tencereye zeytinyağını ilave edin ve pırasa ve havuç’u tencereye ilave edin birkaç dakika kavurup patatesleri ve dilim zencefili ilave edin 5 dk karıştırarak kavurun.
4.    Üzerine tavuk suyunu ekleyin sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında ocaktan alıp ılımaya bırakın.
5.    Çorbanın içinden süzerek haşlanan sebzeyi bir kaba alın.
6.    Çorbanın suyunu blendırdan geçirin ve tuzunu ilave edip karıştırın.
7.    Kısık ateşte bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
8.    Rendelenmiş zencefili ilave edin karıştırın.
9.    Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve kremayı çırpın.
10.  Çorbayı servis tabaklarına eşit miktarda ilave edip üzerine krema ilave edin. 
11.  Dilerseniz ayırmış olduğunuz sebze tanelerini 1 yemek kaşığı çorbanın ortasına ilave edin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder