6 Eylül 2012 Perşembe
Yoğurtlu Soğuk Çorba ,Ayran Çorbası
Malzemeler:
• Yarım kg aşurelik buğday
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• Tuz
• Yeterince su
• Yarım kg yoğurt
Yapılışı:
1. Buğdayı yıkayıp süzün geniş bir tencereye buğdayı ilave edin ve üstünü geçecek kadar su ilave edin ve tuzunu ekleyin.
2. Hiç karıştırmadan suyunu çektikçe su ilave ederek buğday pişene kadar pişirin.
3. Pişmesine yakın haşlanmış nohudu ekleyin.( eğer hazırda haşlanmış nohudunuz yoksa buğdayı ilave ettiğinizde nohut da ilave edip pişirin.)
4. Buğday ve nohut piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5. Yoğurdunuzu güzelce çırpın isterseniz biraz su dökebilirsiniz ama kıvamı koyu olmalıdır ardından soğuyan tencereye yoğurdu ilave edip karıştırın.( eğer tam soğumadan yoğurdu ilave ederseniz yoğurt kesilir mutlaka soğukken yoğurdu ilave etmelisiniz)
6. Yoğurdu damak zevkinize göre çoğaltabilirsiniz eğer tencereden yarısını karıştırmak istiyorsanız yoğurdu da karışıma eşit miktarda kullanın.
7. Yoğurtlu soğuk çorbanızı servis tabağına alıp üzerine kuru nane ilave serpip servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder