6 Eylül 2012 Perşembe
Ispanak Levrekli Çorba
Malzemeler:
• 750 gr ıspanak
• 1 adet levrek veya beyaz etli bir balığın filetosu
• 2 adet kereviz sapı
• 2 adet soğan
• 2 su bardağı beyaz şarap
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 1 adet pırasanın beyaz kısmı
• 3 diş sarımsak (dövülmüş)
• Bir tutam kekik
• 5 sap maydanoz
• 1 adet defne yaprağı
• 5 adet tane karabiber
• 8 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı krema
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Geniş bir tencereye balığın kafa ve kılçıklarını koyun, üzerine kereviz sapı,soğan(ince doğranmış), şarap,limon suyu,pırasa(ince kıyılmış),maydanoz,defne yaprağı,karabiber,tuz ve 8 su bardağıyı suyu ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 dk pişirip süzün.
2. Ayrı bir tencerenin içine kaynatıp süzmüş olduğunuz sudan 2 su bardağı ilave edin.
3. 6 parçaya filetonuzu kesin ve içine ilave edin, 5-6 dk pişirin.
4. Pişirdikten sonra balık filetosunu çıkarıp başka bir kabın içine alın ve sıcak tutun. (balık fileto suyunu dökmeyin.)
5. Mısır nişastasını yarım su bardağı soğuk suyla karıştırıp balığın pişmiş olduğu suya ilave edin ve 5 dk pişirin.
6. Kalan balık suyundan 6 su bardağı başka bir tencereye alın.
7. Ispanaklarınızı yıkayıp iri doğrayın, ardından tencereye aldığınız suya ilave edin 5-6 dk pişirin ve el blendır ile püre haline getirin.
8. Üzerine mısır nişastalı suyu, balık filetolarını ve kremayı ekleyin 2 dk pişirip ocaktan alın.
9. Karabiber serpin ve dilerseniz kiraz domates ile süsleyebilirsiniz.
Not: Balık kılçıklarını kaynattığınız suyu daha sonrada kullanmak isterseniz normal dolapta 2 gün onun ardından derin dondurucuda 2 ay saklayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder