14 Ekim 2012 Pazar

Patlıcan Musakka



Patlıcan Musakka Tarifi


MALZEMELER


8 adet patlican
 250 gr. kiyma
 500 gr. domates
 300 gr. yag
 1 adet sogan
 tuz, biber

HAZIRLANIŞI

Patlican musakka geleneksel mutfagimizin vazgrcilmez lezzetleri arasindadir. Yapilisi cok kolaydir ve yanina yapilan pilav ile harikalar yaratir. Her mevsim yapabileceginiz nefis cesidi et yemekleri tariflerinden bakip hazirlayabilirsiniz.
 Oncelikle patlicanlari alacali olarak soyalim. 2 cm. kalinliginda verev dilimleyelim. Kizdirilmis yagda kizartalim. Daha sonra tepsiye dizelim. Diger taraftan soganlari yemeklik olarak dograyalim. Kalan yagda kiymayla beraber kavuralim.
 Domatesin kabuklarini soyup kup kup dograyalim. Patlicanlarin uzerine dokerek yayalim. Kalan domatesleri dilimleyerek uzerine dizelim. Tuz ve biberini ekleyelim. Su ilave edip pisirmeye birakalim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder