14 Ekim 2012 Pazar

Et Sarma



MALZEMELER

 8 adet inceltilmis biftek
 8 adet kurdan
 2 dis rendelenmis sarimsak
 rendelenmis yarim kuru sogan
 tuz

SOS İÇİN

 250 gr. mantar
 1 adet yesil biber
 1 yemek kasigi salca
 yarim cay bardagi sivi yag
 1 tatli kasigi kekik
 pul biber, karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI


Et sarma agizlara layık bir lezzettir. Mis gibi kokusuyla istahlari acan bu harika yemegi her daim yapabilirsiniz. Et yemeklerinde sizler icin paylastik.
 Oncelikle etleri sogan, sarimsak ve tuzla karistiralim. Uzunlamasina sarip kurdanla sabitleyelim. Daha sonra yuksek ateste az yagda arkali onlu suyunu biraktirmadan kizartalim. Kizarmis olan etleri bir kenarda bekletelim.
 Mantarlari ve biberleri ince ince dograyip kavuralim. Icine salcayla baharatlari ekleyelim. 1 su bardagi su koyalim ve uzerine etleri ilave edelim. Yemegimizi kisik ateste pisirelim. Pistikten sonra sicak olarak servise sunalim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder