MALZEMELER
yarim kg. koftelik kiyma
1 adet kuru sogan
birkac dal maydanoz
2 dilim bayat ekmek
tuz, karabiber, kimyon, kofte baharati
SEBZELER
1 kuru sogan
2 adet havuc
1 adet patates
2 kase bezelye
1 yemek kasigi domates salcasi
yarim yemek kasigi biber salcayi
4 adet kuru domates
2 yemek kasigi sivi yag
HAZIRLANIŞI
Bol sebzeli kofte aksam yemeklerinde sofralarda istah acacak bir cesittir. Yanina yapilan pirinc pilavi ile harikalar yaratacak ve yiyenleri kendine hayran birakacaktir. Et yemegi tariflerinden bakip bu kolay lezzete kavusabilirsiniz.
Oncelikle kofte malzemelerini yogurup misket buyuklugunde kofteler yapalim. Daha sonra patates ve havuclari dograyip kup kup keserek yagda kizartalim. Ardindan kofteleri de kizartalim.
Tencereye yag koyup dogranmis soganlari kavuralim. Salcayi da ekleyip cevirelim. Daha sonra havuc, patates, kofteler, kuru domates ve bezelyeleri ekleyelim. Baharatini da ilave edip goz karari su ekleyelim. 10 dakika kisik ateste pisirdikten sonra servise sunalim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder