1 Nisan 2013 Pazartesi

Prasa Dolması



MALZEMELER

1  kg kalın seçilmiş pırasa
1 su bardağından bir parmak az pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz ,karabiber,kırmızıbiber,sumak.nane (baharatlar 1 çay kaşığı yeterlidir)

HAZIRLANIŞI

  • önce pırasaları resimde görüldüğü gibi haşlayalım 
  • iç harcını hazırlayalım 
  • pirinçleri yıkayıp soğanı, eti ve bütün baharatları ekleyip yağlarıda koyup yoğuralım
  • 5 dak haşlayıp soğuyan pırasaları ortalarından bıçakla çizip yapraklara ayıralım
  • uzun şerit halinde olan pırasanın içine harçtan koyup resimde görüldüğü gibi nuska şeklinde sarıp tenceremize dizelim (ben birazda 15 çm boyunda kesip düz sarma şeklinde de yaptım )
  • üzerine 3 su bardağı kaynar su birazda zeytinyağı gezdirip ocağa koyalım 
  • pişince küçük bir tavada hazırladığımız salçalı sosu gezdirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder