MALZEMELER
1 kg kalın seçilmiş pırasa
1 su bardağından bir parmak az pirinç
200 gr kıyma
1 orta boy küp doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz ,karabiber,kırmızıbiber,sumak.nane (baharatlar 1 çay kaşığı yeterlidir)
HAZIRLANIŞI
- önce pırasaları resimde görüldüğü gibi haşlayalım
- iç harcını hazırlayalım
- pirinçleri yıkayıp soğanı, eti ve bütün baharatları ekleyip yağlarıda koyup yoğuralım
- 5 dak haşlayıp soğuyan pırasaları ortalarından bıçakla çizip yapraklara ayıralım
- uzun şerit halinde olan pırasanın içine harçtan koyup resimde görüldüğü gibi nuska şeklinde sarıp tenceremize dizelim (ben birazda 15 çm boyunda kesip düz sarma şeklinde de yaptım )
- üzerine 3 su bardağı kaynar su birazda zeytinyağı gezdirip ocağa koyalım
- pişince küçük bir tavada hazırladığımız salçalı sosu gezdirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder