7 Eylül 2012 Cuma

Acılı Gazpacho


Malzemeler

•    5 adet domates
•    1 adet salatalik
•    1 adet salcalik kirmizi biber
•    3 dis sarimsak
•    4 dilim bayat ekmek
•    2 corba kasigi sirke
•    2 corba kasigi yogurt
•    4 corba kasigi zeytinyagi
•    2-3 corba kasigi buzlu su
•    1 cay kasigi kirmizi aci biber
•    Tuz
Suslemek Icin:
•    1 adet salatalik
•    1 adet kirmizi dolmalik biber
•    1 adet yesil dolmalik biber
•    1 adet sari dolmalik biber
•    Istege gore kekik
Yapilisi
1.    Domatesleri soyup, ortadan ikiye kesin ve cekirdeklerini ayirin.
2.    Salataligi soyarak kup seklinde dogradiktan sonra kirmizi salcalik biberi temizleyip iri parcalar halinde dograyin.
3.    Sarimsaklari soyup, ekmek dilimlerini sirke ile islatarak elinizle sikip ufalayin.
4.    Hazirladiginiz domates, salatalik, kirmizi salcalik biber ve sarimsagi robota alip ezin.
5.    Aci biber ve tuzu ekledikten sonra ekmek ici ve 2-3 corba kasigi buzlu su ilave edip buzdolabinda en az 1 saat bekletin.
6.    Yogurt ve zeytinyagini da ekleyerek karistirin.
7.    Uzerine yesil, sari ve kirmizi biberleri temizleyip kucuk kareler seklinde dograyin.
8.    Sebzeleri corbanin uzerine serperek hafifce karistirarak batmamalarini saglayin.
9.    Arzuya gore susleyip kekik serperek soguk servis yapin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder