Iftar sofralarinda tamda boyle bir lezzete ihtiyac var diye dusunuyorum. Yemekleri hazmetmemizi kolaylastiracak damak zevkimize uygun hafif ve serin tatlara yer vermemiz gerekiyor sofralarimizda. Kayisi hem sagliga cok faydali hemde lezzetli bir meyvedir. Tazesini oldugu gibi yerim ama kurusunu nefis kayisi kompostosuna donustururum genellikle… Sizde evdeki kuru kayisilari, iftar sofralariniz icin hafif ve serin tatlara donusturmek icin kullanabilirsiniz bu tarifimle…
Malzemeler
• 30 adet kuru kayisi• 8 su bardagi su
• 1,5 su bardagi toz seker
Yapilisi
1. Kuru kayisilari 8 su bardagi suyun icine koyup bir gece bekletin.2. Bekleme suresinin sonunda kendi suyuyla 25 dakika kaynatin.
3. Sekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatip ocaktan alin.
4. Oda sicakligina geldiginde buzdolabinda sogutun.
5. Soguk olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder