6 Eylül 2012 Perşembe

Levrek Çorbası

Levrek Çorbası
Malzemeler
•    1 adet 400-600 gr. levrek
•    Tepeleme un
•    1 adet havuç
•    1 adet sivri biber
•    Bir kaç dal maydanoz
•    Bir kaç dal dereotu
•    2 adet defne yaprağı
•    Pul biber, karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Bir tencere içine küp küp doğranmış havuçları, defne yaprağı, tuz, ince doğranmış sivri biberi ekleyin.
2.    5-6 bardak su koyarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. 
3.    Defne yaprağını çıkarın ve diğer taraftan temizlenmiş ve başı alınmış levreği az suda 8-10 dk. haşlayın. 
4.    Sudan alıp kılçıklarından ve derisinden etlerini ayırın.
5.    Ufak bir şekilde didin ve balık etlerini tencerede kaynayan sebzelerin içine ilave edin.
6.    Unu 1 bardak suda eriterek çorbaya ilave edip kaynatmaya devam edin. 
7.    Kaynadıktan sonra kıvamını ayarlamak için sıcak su ekleyin.
8.    Maydanozları yıkayıp sirkeli suda bekletin. Dereotunu ince ince doğrayın ve çorabaya ilave edin. 
9.    Baharatlarını da ilave ettikten sonra 4-5 dk. kaynatıp ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder