6 Eylül 2012 Perşembe

Palamut Çorbası

Palamut Çorbası
Malzemeler
•    ½ çay bardağı ayçiçek yağı
•    1 kg palamut
•    2 çay bardağı su
•    2 çay kaşığı kuru nane
•    1 defne yaprağı
•    6 diş sarımsak
•    6 taze soğan
•    2 adet patates
•    ½ çay kaşığı tuz
•    6 tane karabiber
•    2 çay kaşığı kekik
•    2 adet havuç
Yapılışı
1.  Balıkların kılçıklarını ve içini temizleyip, fileto olarak 6 parçaya ayırın.
2.  Yıkayıp, süzgece alın.
3.  Sularının süzülmesi için bekletin.
4.  Toprak güvece, su, ayçiçeği yağı, tuz, nane, kekik, karabiber ve ince doğranmış sarımsak, piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış taze soğan ve defne yaprağını aktarıp 6 dakika kaynatın.
5.  Patatesleri ve havuçları soyup, doğrayın. 
6.  Kaynayan suya patatesleri ve havuçları atın ve iyice yumuşayana kadar kaynatın.
7.  Tel süzgeçten aldığınız balıkları ilave edip 12 dakika orta atşte pişirin.
8.  Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder